Inloggen0
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden*
Achteraf betalen lekker makkelijk
Filters

Prijs

Tot

Merken

 • Toon meer
 • Toon minder

Anti-snurk Beugels

Snurkt u of uw partner? De snurkbeugel is een van de meest effectieve anti-snurk oplossingen die er bestaan. U kunt ze vinden op onze website voor een voordelige prijs!

Van Snurkproblemen naar Stille Nachten: Alles Wat je Moet Weten over Snurk Beugels

Ben jij iemand die worstelt met snurkproblemen? Heb je al van alles geprobeerd, maar lijkt niks echt te helpen? Dan is het tijd om kennis te maken met snurkbeugels. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze effectieve oplossing voor snurken, zodat jij eindelijk weer van stille nachten kunt genieten.

Snurkbeugels zijn speciaal ontworpen om je luchtwegen open te houden tijdens het slapen, waardoor het snurken wordt verminderd of zelfs volledig verdwijnt. Ze worden op maat gemaakt door een tandarts of orthodontist en zijn comfortabel om te dragen. Maar wat maakt snurkbeugels zo effectief? En zijn er verschillende soorten beugels waaruit je kunt kiezen? Dit artikel zal al je vragen beantwoorden.

Waarom blijven worstelen met snurkproblemen als er een oplossing is die echt werkt? Met snurkbeugels kun je eindelijk weer genieten van een goede nachtrust, zonder dat je partner of huisgenoten gestoord worden. Lees verder om alles te ontdekken over snurkbeugels en zeg vaarwel tegen je snurkproblemen!

 

Hoe werken snurkbeugels?

Snurkbeugels werken door de positie van de kaak en tong te veranderen, waardoor de luchtwegen open blijven tijdens het slapen. Ze worden op maat gemaakt door een tandarts of orthodontist en passen comfortabel in de mond.

Een van de meest voorkomende soorten snurkbeugels is de mandibulaire repositieapparaat (MRA). Deze beugel bestaat uit twee delen die de boven- en onderkaak met elkaar verbinden en de kaak naar voren duwen. Hierdoor wordt de luchtweg vergroot en wordt snurken voorkomen.

Een andere veelgebruikte optie is de tongstabilisator. Deze beugel houdt de tong op zijn plaats, zodat deze niet in de keel zakt en de luchtwegen blokkeert. Door de tong op zijn plaats te houden, wordt snurken verminderd.

Naast deze twee typen zijn er ook nog andere varianten van snurkbeugels, zoals palatinale beugels en hybride beugels. Het is belangrijk om te overleggen met een tandarts of orthodontist om de beste optie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

 

Voordelen van het gebruik van een snurkbeugel

Het gebruik van een snurkbeugel kan verschillende voordelen bieden voor mensen die last hebben van snurken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Verbeterde slaapkwaliteit: Door snurken te verminderen of te elimineren, kan een snurkbeugel zorgen voor een betere slaapkwaliteit. Dit betekent dat je uitgerust wakker wordt en overdag meer energie hebt.
 1. Verhoogde ademhalingscapaciteit: Snurkbeugels helpen bij het openhouden van de luchtwegen, waardoor de ademhalingscapaciteit verbetert. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met slaapapneu, een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk stopt en start.
 1. Betere relatie: Snurken kan een bron van frustratie zijn voor zowel de snurker als zijn of haar partner. Door snurken te verminderen, kan een snurkbeugel de relatie verbeteren en zorgen voor een rustigere en vredigere slaapomgeving.
 1. Makkelijk te gebruiken: Snurkbeugels zijn comfortabel om te dragen en eenvoudig in gebruik. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan jouw mond en zijn vaak gemaakt van zachte materialen die geen irritatie veroorzaken.

Hoewel snurkbeugels vele voordelen hebben, is het belangrijk om te weten dat ze mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn. Het is raadzaam om een professional te raadplegen voordat je een snurkbeugel pakket  aanschaft.

 

Hoe kies je de juiste snurkbeugel voor jou?

Het kiezen van de juiste snurkbeugel kan een uitdaging zijn, omdat er verschillende opties beschikbaar zijn. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een snurkbeugel:

 1. Type beugel: Er zijn verschillende soorten snurkbeugels beschikbaar, zoals mandibulaire repositieapparaten, tongstabilisatoren, palatinale beugels en hybride beugels. Het is belangrijk om te overleggen met een tandarts of orthodontist om te bepalen welk type beugel het beste bij jouw situatie past.
 1. Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor het comfort en de effectiviteit van een snurkbeugel. Zorg ervoor dat de beugel goed aansluit op jouw gebit en niet losraakt tijdens het slapen.
 1. Aanpassingsmogelijkheden: Sommige snurkbeugels kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Dit kan handig zijn als je merkt dat de beugel niet goed past of als je aanpassingen wilt maken voor meer comfort.
 1. Materiaal: Snurkbeugels zijn meestal gemaakt van zachte materialen die geen irritatie veroorzaken. Controleer of het materiaal van de beugel geschikt is voor jou en of het voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Bij het kiezen van een snurkbeugel of een snurkbeugel pakket is het ook verstandig om de ervaringen van andere gebruikers te lezen en eventueel advies in te winnen bij een professional. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste snurkbeugel voor jouw behoeften vinden.

 

Het gebruik van een snurkbeugel: tips en advies

Nu je een snurkbeugel hebt gekozen, is het belangrijk om te weten hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken. Hier zijn enkele tips en adviezen voor het gebruik van een snurkbeugel:

 1. Volg de instructies: Lees en volg de instructies die bij jouw snurkbeugel worden geleverd. Dit zorgt ervoor dat je de beugel correct gebruikt en de beste resultaten behaalt.
 1. Reinigingsroutine: Zorg ervoor dat je de snurkbeugel regelmatig schoonmaakt om bacteriën en vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een milde zeep en warm water.
 1. Draagtijd opbouwen: Begin met het dragen van de snurkbeugel gedurende korte periodes, bijvoorbeeld tijdens het tv-kijken of lezen, om aan het gevoel te wennen. Bouw de draagtijd geleidelijk op totdat je de beugel de hele nacht comfortabel kunt dragen.
 1. Controleer regelmatig: Controleer regelmatig of de snurkbeugel nog goed past en geen tekenen van slijtage vertoont. Als je merkt dat de beugel niet meer goed aansluit, neem dan contact op met een tandarts of orthodontist voor aanpassingen of vervanging.
 1. Geduld hebben: Het kan even duren voordat je gewend bent aan het dragen van een snurkbeugel en de volledige voordelen ervan ervaart. Heb geduld en geef jezelf de tijd om aan de beugel te wennen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat een snurkbeugel geen wondermiddel is en mogelijk niet voor iedereen werkt. Het is raadzaam om regelmatig contact te houden met een tandarts of orthodontist om eventuele problemen of vragen op te lossen.

 

Veelgestelde vragen over snurkbeugels

 1. Zijn snurkbeugels pijnlijk om te dragen?

Snurkbeugels zijn over het algemeen comfortabel om te dragen en veroorzaken geen pijn. Het kan enige tijd duren om eraan te wennen, maar de meeste gebruikers ervaren geen ongemak tijdens het dragen van een snurkbeugel.

 1. Kan ik een snurkbeugel gebruiken als ik tandheelkundige problemen heb?

Het is belangrijk om een tandarts of orthodontist te raadplegen voordat je een snurkbeugel gebruikt als je tandheelkundige problemen hebt, zoals losse tanden, ontstekingen of kaakproblemen. Zij kunnen bepalen of een snurkbeugel geschikt is voor jouw specifieke situatie.

 1. Kan ik een snurkbeugel online kopen?

Hoewel er online snurkbeugels beschikbaar zijn, is het raadzaam om een bezoek te brengen aan een tandarts of orthodontist voor een op maat gemaakte beugel. Op maat gemaakte snurkbeugels bieden een betere pasvorm en comfort dan generieke beugels.

 1. Kan ik een snurkbeugel delen met mijn partner?

Het wordt niet aanbevolen om een snurkbeugel te delen met je partner, omdat de beugel specifiek is aangepast aan jouw mond en kaakstructuur. Het delen van een beugel kan de effectiviteit verminderen en ongemak veroorzaken.

Het is altijd het beste om professioneel advies in te winnen en eventuele vragen of zorgen met een tandarts of orthodontist te bespreken voordat je een snurkbeugel gebruikt.

 

Alternatieven voor snurkbeugels

Hoewel snurkbeugels effectief kunnen zijn voor veel mensen, zijn er ook andere alternatieven beschikbaar voor de behandeling van snurken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende alternatieven:

 1. Positie therapie: Het veranderen van slaappositie kan helpen bij het verminderen van snurken. Slapen op je zij in plaats van op je rug kan de luchtwegen openhouden en snurken voorkomen.
 1. Gewichtsverlies: Overgewicht kan bijdragen aan snurken. Het verliezen van overtollig gewicht kan de druk op de luchtwegen verminderen en snurken verminderen.
 1. Leefstijlveranderingen: Het vermijden van alcohol, roken en zware maaltijden voor het slapengaan kan helpen bij het verminderen van snurken. Deze factoren kunnen de luchtwegen vernauwen en snurken veroorzaken.
 1. CPAP-therapie: Voor mensen met ernstige slaapapneu kan continue positieve luchtwegdruk (CPAP) -therapie worden aanbevolen. Deze therapie omvat het dragen van een masker dat lucht onder druk levert om de luchtwegen open te houden tijdens het slapen.

Het is belangrijk om te overleggen met een arts of slaapspecialist om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Ze kunnen je adviseren over de verschillende opties en helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor jouw snurkprobleem.

 

Snurkbeugels vergelijking: waar op te letten?

Bij het vergelijken van snurkbeugels zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 1. Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor het comfort en de effectiviteit van een snurkbeugel. Zorg ervoor dat de beugel goed aansluit op jouw gebit en geen losse onderdelen heeft.
 1. Aanpasbaarheid: Sommige snurkbeugels kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Controleer of de beugel aanpasbaar is en of je eventuele aanpassingen zelf kunt maken.
 1. Materiaal: Snurkbeugels zijn meestal gemaakt van zachte materialen die geen irritatie veroorzaken. Controleer of het materiaal van de beugel comfortabel is en aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet.
 1. Kwaliteit: Kies een snurkbeugel van goede kwaliteit die duurzaam is en lang meegaat. Lees beoordelingen van andere gebruikers en controleer of de beugel voldoet aan de geldende veiligheidsnormen.
 1. Prijs: De prijs van snurkbeugels kan variëren. Vergelijk de prijzen van verschillende beugels, maar houd ook rekening met de kwaliteit en effectiviteit ervan.

Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen en beoordelingen van andere gebruikers te lezen voordat je een snurkbeugel aanschaft. Dit helpt je bij het maken van een weloverwogen beslissing en het vinden van de beste snurkbeugel voor jouw behoeften.

 

Conclusie: de impact van snurkbeugels op jouw slaapkwaliteit

Snurken kan een vervelend probleem zijn dat de slaapkwaliteit van zowel de snurker als zijn of haar partner beïnvloedt. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen beschikbaar, zoals snurkbeugels, die kunnen helpen bij het verminderen of elimineren van snurken.

Snurkbeugels werken door de luchtwegen open te houden tijdens het slapen, waardoor snurken wordt voorkomen. Ze zijn comfortabel om te dragen en worden op maat gemaakt door een tandarts of orthodontist.

Door het gebruik van een snurkbeugel kun je genieten van een betere slaapkwaliteit, een verhoogde ademhalingscapaciteit en een verbeterde relatie met je partner. Het is belangrijk om de juiste beugel te kiezen, deze op de juiste manier te gebruiken en eventuele vragen of zorgen met een professional te bespreken.

Hoewel snurkbeugels effectief kunnen zijn, zijn er ook andere alternatieven beschikbaar, zoals positie therapie en gewichtsverlies. Het is raadzaam om te overleggen met een arts of slaapspecialist om de beste behandelingsoptie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Dus waarom blijven worstelen met snurkproblemen als er een oplossing is die echt werkt? Met snurkbeugels kun je eindelijk weer genieten van stille nachten, zonder je partner of huisgenoten te storen. Kies de juiste beugel, volg de instructies en zeg vaarwel tegen jouw snurkproblemen!

Hoe werkt de snurkbeugel

Wanneer u de beugel heeft ontvangen moet u de beugel in warm water leggen die 1 minuut was afgekoeld na het koken. Hierdoor wordt de snurkbeugel zacht en wanneer u de snurkbeugel in u mond doet wordt hij zacht en neemt de beugel de vorm aan van u tanden doe dit voor 30 seconden. Als het nodig is kunt u dit proces nog een keer herhalen. Op het moment dat de snurkbeugel in uw is mond en vervolgens wordt de onderkaak iets naar voren geschoven. Dit leidt tot de verdere opening van de luchtwegen. Dit zal u helpen gemakkelijker te ademen. Hierdoor snurk je niet meer en heeft je naaste geen last meer van je gesnurk. 

 

Filter
15 producten
Acusnore Acusnore Antisnurkbeugel Standaard
AcusnoreAcusnore Antisnurkbeugel Standaard

De Acusnore antisnurkbeugel is een...

De Acusnore antisnurkbe...

Op voorraad
€29,95€9,99 Incl. btw
Toevoegen
Deepsleep Deepsleep anti snurk beugel op maat verstelbaar
DeepsleepDeepsleep anti snurk beugel op maat verstelbaar

De verstelbare anti-snurkbeugel is...

De verstelbare anti-snu...

Op voorraad
€59,95€39,95 Incl. btw
Toevoegen
Huismerk Clean CMD verstelbare anti snurk beugel
HuismerkClean CMD verstelbare anti snurk beugel

Een verstelbare anti snurk beugel ...

Een verstelbare anti sn...

Op voorraad
€59,95€39,95 Incl. btw
Toevoegen
 • Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
 • Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden*
 • Achteraf betalen lekker makkelijk
Deepsleep Deepsleep anti snurk beugel - Comfort
DeepsleepDeepsleep anti snurk beugel - Comfort

Heeft u genoeg van slapeloze nacht...

Heeft u genoeg van slap...

Op voorraad
€59,95€39,95 Incl. btw
Toevoegen
Deepsleep Deep Sleep Anti snurk beugel en Tandenknarsbitje
DeepsleepDeep Sleep Anti snurk beugel en Tandenknarsbitje

Een snurkbeugel en tandenknarsbitj...

Een snurkbeugel en tand...

Op voorraad
€39,95€24,95 Incl. btw
Toevoegen
Acusnore Acusnore Antisnurkbeugel Deluxe
AcusnoreAcusnore Antisnurkbeugel Deluxe

De antisnurkbeugel die in 2014 uit...

De antisnurkbeugel die ...

Op voorraad
€29,95€17,95 Incl. btw
Toevoegen
Deepsleep Anti snurk pakket - snurkbeugel en neusspreiders
DeepsleepAnti snurk pakket - snurkbeugel en neusspreiders

Heb je genoeg van slapeloze nachte...

Heb je genoeg van slape...

Op voorraad
€29,95€19,95 Incl. btw
Toevoegen
Deepsleep Deepsleep Slaapbeugel Ultimate - Verstelbaar
DeepsleepDeepsleep Slaapbeugel Ultimate - Verstelbaar

De Deepsleep Slaapbeugel is uw geh...

De Deepsleep Slaapbeuge...

Op voorraad
€69,95€39,95 Incl. btw
Toevoegen
Sleeppro Sleeppro Snurkbeugel Verstelbaar
SleepproSleeppro Snurkbeugel Verstelbaar

Verstelbare snurkbeugel voor boven...

Verstelbare snurkbeugel...

Op voorraad
€119,00€99,00 Incl. btw
Toevoegen
Sleeppro Sleeppro Anti Snurk Training Snurkbeugel Sleep Tight
SleepproSleeppro Anti Snurk Training Snurkbeugel Sleep Tight

De ideale anti snurk beugel die er...

De ideale anti snurk be...

Op voorraad
€60,95€50,99 Incl. btw
Toevoegen
Sleeppro SleepPro Easifit Standard Snurkbeugel
SleepproSleepPro Easifit Standard Snurkbeugel

De SleepPro Easifit Standard Snurk...

De SleepPro Easifit Sta...

Op voorraad
€49,95€32,99 Incl. btw
Toevoegen
Sleeppro SleepPro Easifit Pink Snurkbeugel
SleepproSleepPro Easifit Pink Snurkbeugel

De SleepPro Pink is speciaal ontw...

De SleepPro Pink is spe...

Op voorraad
€54,45€29,99 Incl. btw
Toevoegen

Overige categorieën in Anti-snurk Beugels

Anti-snurk Beugels

Van Snurkproblemen naar Stille Nachten: Alles Wat je Moet Weten over Snurk Beugels

Ben jij iemand die worstelt met snurkproblemen? Heb je al van alles geprobeerd, maar lijkt niks echt te helpen? Dan is het tijd om kennis te maken met snurkbeugels. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze effectieve oplossing voor snurken, zodat jij eindelijk weer van stille nachten kunt genieten.

Snurkbeugels zijn speciaal ontworpen om je luchtwegen open te houden tijdens het slapen, waardoor het snurken wordt verminderd of zelfs volledig verdwijnt. Ze worden op maat gemaakt door een tandarts of orthodontist en zijn comfortabel om te dragen. Maar wat maakt snurkbeugels zo effectief? En zijn er verschillende soorten beugels waaruit je kunt kiezen? Dit artikel zal al je vragen beantwoorden.

Waarom blijven worstelen met snurkproblemen als er een oplossing is die echt werkt? Met snurkbeugels kun je eindelijk weer genieten van een goede nachtrust, zonder dat je partner of huisgenoten gestoord worden. Lees verder om alles te ontdekken over snurkbeugels en zeg vaarwel tegen je snurkproblemen!

 

Hoe werken snurkbeugels?

Snurkbeugels werken door de positie van de kaak en tong te veranderen, waardoor de luchtwegen open blijven tijdens het slapen. Ze worden op maat gemaakt door een tandarts of orthodontist en passen comfortabel in de mond.

Een van de meest voorkomende soorten snurkbeugels is de mandibulaire repositieapparaat (MRA). Deze beugel bestaat uit twee delen die de boven- en onderkaak met elkaar verbinden en de kaak naar voren duwen. Hierdoor wordt de luchtweg vergroot en wordt snurken voorkomen.

Een andere veelgebruikte optie is de tongstabilisator. Deze beugel houdt de tong op zijn plaats, zodat deze niet in de keel zakt en de luchtwegen blokkeert. Door de tong op zijn plaats te houden, wordt snurken verminderd.

Naast deze twee typen zijn er ook nog andere varianten van snurkbeugels, zoals palatinale beugels en hybride beugels. Het is belangrijk om te overleggen met een tandarts of orthodontist om de beste optie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

 

Voordelen van het gebruik van een snurkbeugel

Het gebruik van een snurkbeugel kan verschillende voordelen bieden voor mensen die last hebben van snurken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Verbeterde slaapkwaliteit: Door snurken te verminderen of te elimineren, kan een snurkbeugel zorgen voor een betere slaapkwaliteit. Dit betekent dat je uitgerust wakker wordt en overdag meer energie hebt.
 1. Verhoogde ademhalingscapaciteit: Snurkbeugels helpen bij het openhouden van de luchtwegen, waardoor de ademhalingscapaciteit verbetert. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met slaapapneu, een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk stopt en start.
 1. Betere relatie: Snurken kan een bron van frustratie zijn voor zowel de snurker als zijn of haar partner. Door snurken te verminderen, kan een snurkbeugel de relatie verbeteren en zorgen voor een rustigere en vredigere slaapomgeving.
 1. Makkelijk te gebruiken: Snurkbeugels zijn comfortabel om te dragen en eenvoudig in gebruik. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan jouw mond en zijn vaak gemaakt van zachte materialen die geen irritatie veroorzaken.

Hoewel snurkbeugels vele voordelen hebben, is het belangrijk om te weten dat ze mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn. Het is raadzaam om een professional te raadplegen voordat je een snurkbeugel pakket  aanschaft.

 

Hoe kies je de juiste snurkbeugel voor jou?

Het kiezen van de juiste snurkbeugel kan een uitdaging zijn, omdat er verschillende opties beschikbaar zijn. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een snurkbeugel:

 1. Type beugel: Er zijn verschillende soorten snurkbeugels beschikbaar, zoals mandibulaire repositieapparaten, tongstabilisatoren, palatinale beugels en hybride beugels. Het is belangrijk om te overleggen met een tandarts of orthodontist om te bepalen welk type beugel het beste bij jouw situatie past.
 1. Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor het comfort en de effectiviteit van een snurkbeugel. Zorg ervoor dat de beugel goed aansluit op jouw gebit en niet losraakt tijdens het slapen.
 1. Aanpassingsmogelijkheden: Sommige snurkbeugels kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Dit kan handig zijn als je merkt dat de beugel niet goed past of als je aanpassingen wilt maken voor meer comfort.
 1. Materiaal: Snurkbeugels zijn meestal gemaakt van zachte materialen die geen irritatie veroorzaken. Controleer of het materiaal van de beugel geschikt is voor jou en of het voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Bij het kiezen van een snurkbeugel of een snurkbeugel pakket is het ook verstandig om de ervaringen van andere gebruikers te lezen en eventueel advies in te winnen bij een professional. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste snurkbeugel voor jouw behoeften vinden.

 

Het gebruik van een snurkbeugel: tips en advies

Nu je een snurkbeugel hebt gekozen, is het belangrijk om te weten hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken. Hier zijn enkele tips en adviezen voor het gebruik van een snurkbeugel:

 1. Volg de instructies: Lees en volg de instructies die bij jouw snurkbeugel worden geleverd. Dit zorgt ervoor dat je de beugel correct gebruikt en de beste resultaten behaalt.
 1. Reinigingsroutine: Zorg ervoor dat je de snurkbeugel regelmatig schoonmaakt om bacteriën en vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een milde zeep en warm water.
 1. Draagtijd opbouwen: Begin met het dragen van de snurkbeugel gedurende korte periodes, bijvoorbeeld tijdens het tv-kijken of lezen, om aan het gevoel te wennen. Bouw de draagtijd geleidelijk op totdat je de beugel de hele nacht comfortabel kunt dragen.
 1. Controleer regelmatig: Controleer regelmatig of de snurkbeugel nog goed past en geen tekenen van slijtage vertoont. Als je merkt dat de beugel niet meer goed aansluit, neem dan contact op met een tandarts of orthodontist voor aanpassingen of vervanging.
 1. Geduld hebben: Het kan even duren voordat je gewend bent aan het dragen van een snurkbeugel en de volledige voordelen ervan ervaart. Heb geduld en geef jezelf de tijd om aan de beugel te wennen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat een snurkbeugel geen wondermiddel is en mogelijk niet voor iedereen werkt. Het is raadzaam om regelmatig contact te houden met een tandarts of orthodontist om eventuele problemen of vragen op te lossen.

 

Veelgestelde vragen over snurkbeugels

 1. Zijn snurkbeugels pijnlijk om te dragen?

Snurkbeugels zijn over het algemeen comfortabel om te dragen en veroorzaken geen pijn. Het kan enige tijd duren om eraan te wennen, maar de meeste gebruikers ervaren geen ongemak tijdens het dragen van een snurkbeugel.

 1. Kan ik een snurkbeugel gebruiken als ik tandheelkundige problemen heb?

Het is belangrijk om een tandarts of orthodontist te raadplegen voordat je een snurkbeugel gebruikt als je tandheelkundige problemen hebt, zoals losse tanden, ontstekingen of kaakproblemen. Zij kunnen bepalen of een snurkbeugel geschikt is voor jouw specifieke situatie.

 1. Kan ik een snurkbeugel online kopen?

Hoewel er online snurkbeugels beschikbaar zijn, is het raadzaam om een bezoek te brengen aan een tandarts of orthodontist voor een op maat gemaakte beugel. Op maat gemaakte snurkbeugels bieden een betere pasvorm en comfort dan generieke beugels.

 1. Kan ik een snurkbeugel delen met mijn partner?

Het wordt niet aanbevolen om een snurkbeugel te delen met je partner, omdat de beugel specifiek is aangepast aan jouw mond en kaakstructuur. Het delen van een beugel kan de effectiviteit verminderen en ongemak veroorzaken.

Het is altijd het beste om professioneel advies in te winnen en eventuele vragen of zorgen met een tandarts of orthodontist te bespreken voordat je een snurkbeugel gebruikt.

 

Alternatieven voor snurkbeugels

Hoewel snurkbeugels effectief kunnen zijn voor veel mensen, zijn er ook andere alternatieven beschikbaar voor de behandeling van snurken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende alternatieven:

 1. Positie therapie: Het veranderen van slaappositie kan helpen bij het verminderen van snurken. Slapen op je zij in plaats van op je rug kan de luchtwegen openhouden en snurken voorkomen.
 1. Gewichtsverlies: Overgewicht kan bijdragen aan snurken. Het verliezen van overtollig gewicht kan de druk op de luchtwegen verminderen en snurken verminderen.
 1. Leefstijlveranderingen: Het vermijden van alcohol, roken en zware maaltijden voor het slapengaan kan helpen bij het verminderen van snurken. Deze factoren kunnen de luchtwegen vernauwen en snurken veroorzaken.
 1. CPAP-therapie: Voor mensen met ernstige slaapapneu kan continue positieve luchtwegdruk (CPAP) -therapie worden aanbevolen. Deze therapie omvat het dragen van een masker dat lucht onder druk levert om de luchtwegen open te houden tijdens het slapen.

Het is belangrijk om te overleggen met een arts of slaapspecialist om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Ze kunnen je adviseren over de verschillende opties en helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor jouw snurkprobleem.

 

Snurkbeugels vergelijking: waar op te letten?

Bij het vergelijken van snurkbeugels zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 1. Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor het comfort en de effectiviteit van een snurkbeugel. Zorg ervoor dat de beugel goed aansluit op jouw gebit en geen losse onderdelen heeft.
 1. Aanpasbaarheid: Sommige snurkbeugels kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Controleer of de beugel aanpasbaar is en of je eventuele aanpassingen zelf kunt maken.
 1. Materiaal: Snurkbeugels zijn meestal gemaakt van zachte materialen die geen irritatie veroorzaken. Controleer of het materiaal van de beugel comfortabel is en aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet.
 1. Kwaliteit: Kies een snurkbeugel van goede kwaliteit die duurzaam is en lang meegaat. Lees beoordelingen van andere gebruikers en controleer of de beugel voldoet aan de geldende veiligheidsnormen.
 1. Prijs: De prijs van snurkbeugels kan variëren. Vergelijk de prijzen van verschillende beugels, maar houd ook rekening met de kwaliteit en effectiviteit ervan.

Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen en beoordelingen van andere gebruikers te lezen voordat je een snurkbeugel aanschaft. Dit helpt je bij het maken van een weloverwogen beslissing en het vinden van de beste snurkbeugel voor jouw behoeften.

 

Conclusie: de impact van snurkbeugels op jouw slaapkwaliteit

Snurken kan een vervelend probleem zijn dat de slaapkwaliteit van zowel de snurker als zijn of haar partner beïnvloedt. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen beschikbaar, zoals snurkbeugels, die kunnen helpen bij het verminderen of elimineren van snurken.

Snurkbeugels werken door de luchtwegen open te houden tijdens het slapen, waardoor snurken wordt voorkomen. Ze zijn comfortabel om te dragen en worden op maat gemaakt door een tandarts of orthodontist.

Door het gebruik van een snurkbeugel kun je genieten van een betere slaapkwaliteit, een verhoogde ademhalingscapaciteit en een verbeterde relatie met je partner. Het is belangrijk om de juiste beugel te kiezen, deze op de juiste manier te gebruiken en eventuele vragen of zorgen met een professional te bespreken.

Hoewel snurkbeugels effectief kunnen zijn, zijn er ook andere alternatieven beschikbaar, zoals positie therapie en gewichtsverlies. Het is raadzaam om te overleggen met een arts of slaapspecialist om de beste behandelingsoptie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Dus waarom blijven worstelen met snurkproblemen als er een oplossing is die echt werkt? Met snurkbeugels kun je eindelijk weer genieten van stille nachten, zonder je partner of huisgenoten te storen. Kies de juiste beugel, volg de instructies en zeg vaarwel tegen jouw snurkproblemen!

Hoe werkt de snurkbeugel

Wanneer u de beugel heeft ontvangen moet u de beugel in warm water leggen die 1 minuut was afgekoeld na het koken. Hierdoor wordt de snurkbeugel zacht en wanneer u de snurkbeugel in u mond doet wordt hij zacht en neemt de beugel de vorm aan van u tanden doe dit voor 30 seconden. Als het nodig is kunt u dit proces nog een keer herhalen. Op het moment dat de snurkbeugel in uw is mond en vervolgens wordt de onderkaak iets naar voren geschoven. Dit leidt tot de verdere opening van de luchtwegen. Dit zal u helpen gemakkelijker te ademen. Hierdoor snurk je niet meer en heeft je naaste geen last meer van je gesnurk. 

 

Anti-snurk Beugels
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »