Inloggen0
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden*
Achteraf betalen lekker makkelijk

Clean CMD tongstabilisator

43% sale
Productomschrijving
Clean CMD tongstabilisator Tongstabilisatoren kunnen mensen die snurken helpen, omdat hun tong erg ontspannen is en achterover leunt terwijl ze slapen. Dit kan een gedeeltelijke of soms volledige verstopping van de keelholte veroorzaken. In het laatste geval noemen we het slaapapneu. Door deze luchtwegblokkade wordt de mogelijkheid voor lucht om ...

Clean CMD tongstabilisator

Tongstabilisatoren kunnen mensen die snurken helpen, omdat hun tong erg ontspannen is en achterover leunt terwijl ze slapen. Dit kan een gedeeltelijke of soms volledige verstopping van de keelholte veroorzaken. In het laatste geval noemen we het slaapapneu.

Door deze luchtwegblokkade wordt de mogelijkheid voor lucht om te stromen verminderd en wordt turbulent. Hierdoor gaan de weefsels in de keel trillen, wat het vervelende snurkgeluid kan veroorzaken.

De tongstabilisator is gemaakt van zachte en comfortabele medische siliconen, die door zachte zuigkracht voorkomen dat de tong naar achteren kantelt.

U gebruikt het apparaat als volgt: steek uw tong iets uit uw mond en plaats deze in de stabilisator. Vervolgens knijp je in de zuigballon, waardoor er een licht vacuüm ontstaat. Dit zorgt ervoor dat je tong op zijn plaats blijft als je gaat liggen, waardoor snurken wordt voorkomen. U kunt de zuigkracht aanpassen aan uw comfortniveau.

Vaak wordt een tongstabilisator gebruikt door mensen die geen anti snurkbeugel willen, kunnen of mogen gebruiken, bijvoorbeeld in verband met een gebitsprothese.

Is een tongstabilisator effectief?

Omdat een tongstabilisator voorkomt dat de tong terugtrekt, is het in veel gevallen een effectieve oplossing voor dit probleem. Het duurt meestal even voordat snurkers gewend zijn aan slapen met een tongstabilisator. Tijdens de eerste twee weken kunt u bijvoorbeeld overmatige speekselvloed en tongongemak ervaren. Meestal gaat dit vanzelf over.

Helaas is het apparaat niet erg handig voor mensen die snurken door verstopte neusgangen. De oorzaak van de verstopping kan bijvoorbeeld een allergische reactie, een (chronische) verkoudheid, neuspoliepen of een scheef septum zijn.

Hiervoor raden wij de anti snurk spreiders aan

Als gevolg van een verstopte neusademhaling worden mensen gedwongen door hun mond te ademen. Hierdoor ontstaat er druk op de keel, waardoor er een zuigend effect ontstaat. Hierdoor ontstaan ​​de bekende weefseltrillingen, die kunnen leiden tot snurken.

Test tongstabilisator

De Consumentenbond heeft drie proefpersonen de werking van de tongstabilisator laten testen. Twee van hen profiteerden. Geen van hen wil het toestel echter langdurig gebruiken. Het is niet ongebruikelijk dat mensen problemen met slikken en/of kwijlen blijven houden. Bovendien is slapen met een tongstabilisator niet erg comfortabel, en het is ook niet esthetisch om te gebruiken.

Conclusie:


Als het snurken wordt veroorzaakt door een terugtrekkende tong, kan het de moeite waard zijn om een ​​tongstabilisator te gebruiken. Als de voordelen voor u echter opwegen tegen de risico's, is het wellicht het beste om een ​​ander middel tegen snurken te proberen. Tevens is er nu ook anti snurk pakket met een tongstabilisator en neusspreiders. 

Hoe gebruik je de tongstabilisator

  1. Doe de stabilisator in uw mond zoals aangegeven op het plaatje hierboven.
  2. Knijp met uw duim en wijsvinger in de bolvormige luchtkamer. De lucht ontsnapt nu en u voelt deze in uw mond stromen.
  3. Duw uw tong iets naar voren de luchtkamer in en laat tegelijkertijd uw vingers los. Bij het loslaten voelt u dat uw tong de luchtkamer wordt ingezogen.

De bolvormige luchtkamer aan de voorkant van de stabilisator is het compartiment waarin uw tong wordt opgevangen. Het ziet er wat vreemd uit als uw tong is “gevangen” in de luchtkamer, maar het werkt super effectief.

Belangrijk!

Hoe harder u knijpt bij stap 2, des te meer lucht u uit de bolvormige luchtkamer perst en hoe sterker uw tong daarna de luchtkamer wordt ingezogen. Dus bij harder knijpen blijft de tong sterker “gevangen”.

Door dit een paar keer te oefenen komt u er snel achter welke zuigkracht voor u het beste werkt. Het is belangrijk dat uw tong goed gevangen zit in de luchtkamer maar ook niet strakker dan noodzakelijk, anders kan uw tongspier wat gevoelig aanvoelen als u ontwaakt.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Huismerk Clean CMD tongstabilisator
HuismerkClean CMD tongstabilisator

Een tongstabilisator haalt uw tong...

Een tongstabilisator ha...

Op voorraad
€34,95€19,95 Incl. btw
Toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »