Inloggen0
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden*
Achteraf betalen lekker makkelijk

Door Jos, 29 augustus 2022

Snurken – Wat kan ik doen?

Snurken wordt veroorzaakt door het vetweefsel dat zich ophoopt door het dikker worden van het slijmvlies van de keelholte. De doorsnee van de luchtweg zal hierdoor kleiner worden. De slijmvliezen worden net als de huid op oudere leeftijd slapper. Hierdoor zullen de vliezen makkelijker gaan trillen. De snurkgeluiden ontstaan door een gevolg van een vernauwing in de luchtweg tussen de neusgaten en de stembanden. Bij de meeste mensen gaat het om een vernauwing achter de huig of het gebied in de keelholte achter de tong.

Neus of mond snurken?

Neus snurken
Door een vernauwing in de luchtweg in het traject tussen de ingang van de neus en de stembanden ontstaan de snurkgeluiden. Door dit probleem op te lossen zijn er producten die deze luchtweg wijder maken waardoor er meer lucht door de neus opgenomen kan worden.

Mond snurken
Snurken wordt veroorzaakt door het vetweefsel dat zich ophoopt door het dikker worden van het slijmvlies van de keelholte. De doorsnee van de luchtweg zal hierdoor kleiner worden. De slijmvliezen worden net als de huid op oudere leeftijd slapper. Hierdoor zullen de vliezen makkelijker gaan trillen. Bij de meeste mensen gaat het om een vernauwing achter de huig of het gebied in de keelholte achter de tong. Bij mondsnurken kan er weinig of geen lucht door de neus komen dus moet er een ademhaling plaats vinden via de mond. Tijdens een ademhaling door de mond wordt de kans groter op snurken. Door de lucht die wordt ingeademd gaan de weefsels zoals het zachte gehemelte en de huig trillen. Een anti-snurk beugel kan hier een ideale oplossing voor zijn.

Wat kan ik er in hemelsnaam tegen doen?

Gezonde leefstijl
Wist u dat gezonde leefstijl een merkbare verbetering kan hebben in de vermindering van het snurken? Het snurkprobleem zou namelijk kunnen worden verminderd of verholpen door uw leefstijl naar een wat gezondere leefstijl te veranderen. Bij de volgende punten zou het snurkprobleem zich kunnen verminderen of vermijden.

Afvallen
Door een overgewicht kunnen de wanden van de keelholtes zich verdikken. Afvallen kan u dus helpen in uw strijd tegen het snurken.

Beperk gebruik van alcohol, rookwaren of andere middelen
Verminder of stop het alcohol en tabak gebruik. Bij alcohol en bepaalde medicijnen verminderd de spanning in de spieren waardoor de spieren verslappen. Bij roken kan een voortdurende irritatie ontstaan van de keel. De irritatie kan de wand van de keelholte verdikken en de doorgang nauwer maken.

Sporten
Sporten kan een groot deel helpen tegen het snurkprobleem. Sporten zal het vergroten van de spiermassa helpen. Hierdoor kunnen de keelspieren zich versterken.

Voeding
Eet geen stevige maaltijden tot vier uur voor u gaat slapen.

Slaapritme
Zorg voor goede slaapritmes, ga iedere dag op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op.

Slaaphouding
Slaap minder op uw rug en meer op uw zij. Door het liggen op de rug zakken het zachte gehemelte, de huig en de tong naar achteren.

Onderhouden van de neus
Zorg dat uw neus goed schoon is voor het slapen gaan.

Anti snurk artikelen
Maak gebruik van onze Acusnore anti snurk artikelen om het snurkprobleem te verminderen of vermijden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »