Inloggen0
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden*
Achteraf betalen lekker makkelijk

Door Romeon, 16 september 2022

Snurken - Waarom is het zo erg?

Waarom is snurken zo erg?

Snurken, we doen het allemaal wel eens als we slapen. Maar waarom is het zo erg dan? Dagelijks snurken leidt tot een  verstoorde nachtrust, zowel voor de slaper als voor de partner. Steeds meer stellen slapen apart. Een verstoorde slaap kan uiteindelijk leiden tot vermoeidheid en slaperigheid overdag, verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen en zelfs  depressie. Snurken wordt ook in verband gebracht met gezondheidsrisico's. In sommige gevallen is de keelholte volledig gesloten, waardoor de ademhaling tijdelijk wordt stopgezet. Het is slaapapneu. Als  de ademhaling minstens 10 seconden stopt, minstens 5 keer voorkomt en klaagt over verstoorde slaap, hebben we het slaapapneusyndroom. Voor sommigen kan snurken zelfs beschamend zijn. Daarom hebben wij onze website opgericht. Op onze website kunt u allerlei anti-snurk producten vinden om het snurken tegen te gaan.

Slaapapneu

Slaapapneu kan heel gevaarlijk zijn en tot ernstige gevolgen leiden. Slaapapneu betekent "niet ademen tijdens de slaap". Een persoon met slaapapneu stokt vaak met ademen tijdens het slapen. De adempauzes kunnen soms wel langer dan 10 seconden duren. Van de 1 op de 100 mensen heeft mogelijk slaapapneu. De reden waarom het niet precies bekend is hoeveel mensen slaapapneu hebben is omdat het niet altijd gedetecteerd wordt. Wat ook anders is met slaapapneu is dat het vaker voorkomt bij mannen dan vrouwen. Dit komt door het circadiaan ritme, een bioritme die ervoor zorgt dat je lichaam een signaal krijgt om wakker te worden of te gaan slapen. Mannen krijgen dit signaal later dan de slaaptijd is en vrouwen krijgen dit gemiddeld 2 uur voor de slaaptijd. Hierdoor kunnen mannen soms ook wat vaker op bed liggen zonder in slaap te vallen. Slaapapneu komt merendeels voor bij mensen tussen de 45 en 65 jaar.

Oorzaken

Snurken, snurken kan verschillende soorten oorzaken hebben. U kunt snurken doordat u op de rug slaapt en daardoor de luchtwegen minder goed open kunnen. Het kan komen doordat als u slaapt alle spieren ontspannen zijn en dus ook de tong, als u op uw rug ligt, glijdt de tong naar achteren. Zo wordt de luchtweg nauwer. U heeft een lang, slap gehemelte of een lange, slappe huig. U kan een grote tong hebben en daarom snurken. De spieren van uw gehemelte, huig en keel zijn slapper door bijvoorbeeld: vermoeidheid, slaapmiddelen, een langzaam werkende schildklier, u wordt ouder, alcoholgebruik of roken kan ervoor zorgen dat uw keel geïrriteerd is. Er kan ook sprake zijn van een vernauwde of verstopte neus, door bijvoorbeeld: Verkoudheid, bultjes in de neus, als het neustussenschot scheef staat (het bot tussen je linker neusgat en rechter neusgat.) Een veelvoorkomende oorzaak van snurken is overgewicht, hierbij zit er meer vetweefsel in de keelholte. Tot slot kan het snurken ook voorkomen doordat uw keelamandelen groter zijn dan normaal, door bijvoorbeeld een keelontsteking.     

Wat te doen tegen snurken?

Er zijn verschillende methodes om het snurken tegen te gaan. Van een Full-Face CPAP masker tot een neusspreider. Soms kan snurken ook bestreden worden door middel van gewicht te verliezen bij overgewicht, een gezonde leefstijl aannemen, Sporten. Door sporten worden de spieren sterker en kan de kaak ook beter staan om de luchtwegen beter te openen. Bovendien kan een goed slaapritme helpen, hierbij moet er rekening gehouden worden dat u elke keer ongeveer op hetzelfde moment slaapt. NIETop uw rug slapen kan het snurken ook tegen gaan.

Maar wat werkt nou het beste tegen snurken?

anti snurk middelen. U kunt deze vinden op onzewebsite. Onze anti snurk middelen variëren om uw behoeftes te kunnen voorzien. De meest effectieve anti snurk oplossing op onze website is deAnti snurk beugel. De anti snurkbeugel is een beugel die in uw mond gedragen. Wanneer de snurkbeugel in de mond is wordt de onderkaak naar voren gebracht en vervolgens leidt dit tot de verdere opening van de luchtwegen. Dit zal u helpen gemakkelijker te ademen. Hierdoor snurk je niet meer en heeft je naaste geen last meer van je gesnurk. Een anti-snurk beugel is daarentegen ook nog heel voordelig maar, de kwaliteit van de snurkbeugels van ons zijn alsnog hartstikke goed. neussnurkers hebben heel veel voordeel bij de anti snurk beugels. Bij neussnurkers komt het vaak voor dat het snurken wordt veroorzaakt doordat er een vernauwing in de luchtweg in het traject tussen de ingang van de neus en de stembanden voorkomt. Daarom is beugel zo goed omdat, de beugel ervoor zorgt dat de luchtweg beter open gaat en de vernauwingen voorkomt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »