Inloggen0
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden*
Achteraf betalen lekker makkelijk

Door Romeon, 15 november 2022

Snurken - Door leeftijd snurken?

Wat is snurken?

Snurken wordt veroorzaakt door een vernauwing van de luchtweg tussen de neusgaten en de stembanden. Meestal is het het gebied van de keel achter de huig (d.w.z. bij de neus-keel overgang) of achter de tong.

Deze samentrekking creëert een negatieve druk in de keel tijdens het inademen, waardoor het zachte gehemelte, inclusief de huig, tong en faryngale wand, samentrekt en begint te trillen. Dit zorgt voor als volgt het snurkgeluid. Het geluid van snurken is te vergelijken met het leeg laten lopen van een opgeblazen ballon. Een grote hoeveelheid lucht stroomt dan zo snel door de nauwe doorgang dat dit smalle gedeelte begint te trillen en kraken.

Snurken door verandering in leeftijd

Naarmate we ouder worden, komt snurken vaker voor en is het geluid vaak luider. Dit komt doordat de luchtwegen kleiner worden in diameter. Vetweefsel hoopt zich op met de leeftijd, waardoor het slijmvlies van de keel dikker wordt. Ook worden de slijmvliezen, net als de huid, zwakker naarmate ze ouder worden en trillen ze gemakkelijker.

Snurken wordt bevorderd door:

  • Het slapen op de rug. Als gevolg hiervan worden het zachte gehemelte, de huig en de tong ingetrokken. 
  • Het hebben van een lange, slappe, zachte gehemelte en huig van nature
  • Zwakte van de spieren van het zachte gehemelte, de huig en de tong als gevolg van vermoeidheid en veroudering. 
  • Alcohol en bepaalde medicijnen (slaappillen, kalmeringsmiddelen) verminderen de spanning in deze spieren. 
  • Aanhoudende irritatie van de keel door roken of brandend maagzuur kan de wanden van de keel verdikken en de doorgangen vernauwen. 
  • Overgewicht kan vaak ook een rol spelen. De wanden van de keelholte worden ook dikker. 
  • Vergrote keel en amandelen. Dit is iets wat vaak bij kinderen voorkomt. 
  • Te nauwe neusgangen of verstopping van de neus door zwelling van het neusslijmvlies (bij verkoudheid of allergieën), poliepen (dit zijn met vocht gevulde bultjes op het neusslijmvlies) of wegglijden van het neustussenschot. Het zorgt ervoor dat de luchtdruk in de keel te laag is bij het inademen.

Tips tegen Snurken door verandering in leeftijd

Helaas kan niemand het natuurlijke verouderingsproces veranderen. Maar is er dan niets om het snurken door veroudering tegen te gaan? Gelukkig wel! Zo draagt ​​een gezonde leefstijl al bij aan het voorkomen van snurken. Probeer daarom gezond en gevarieerd te eten, voldoende te bewegen en  zo ver weg mogelijk te blijven van roken en alcohol. Op je rug slapen zorgt ervoor dat de zachte weefsels van je mond en tong wegzakken, waardoor er nog minder lucht door je luchtwegen kan stromen, waardoor je kans op snurken aanzienlijk toene

emt. Daarom raden wij aan om op de rug te slapen zoveel mogelijk vermijden.

Producten tegen snurken

Een handig trucje om te gebruiken is een tennisbal naaien in uw slaapshirt of hemd. Dit zorgt ervoor dat je niet snel op je rug kan slapen. Dit is echter niet een hele comfortabele oplossing en dat u niet weer op u rug gaat slapen is niet gegarandeerd. Maar, gelukkig hebben wij allerlei handige oplossingen op onze website staan die ervoor zorgen dat u geen last meer heeft van dat gesnurk. Zoals, de anti snurk beugel. Deze is jarenlang getest en verkozen als beste anti snurk middel. De anti snurk beugel verhelpt het snurken gemakkelijk en snel voor een voordelige prijs. Voor de handigste en meest effectieve oplossingen tegen snurken ben je op Antisnurkmiddelen.nl aan het juiste adres!

Wat voor snurker ben ik?

Bent u nou ook benieuwd wat voor snurker u bent? Dan kunt u gratis de snurk test doen op onze website. De snurk test is ontzettend handig om te weten wat voor snurker u bent. Nadat u weet wat voor snurker u bent worden er ook anti snurk middelen aanbevolen. Door deze aanbevelingen wordt het snurken op een van de meest optimale manieren bestreden. Bent u benieuwd wat voor snurker u bent doe dan onze snurk test!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »